Обрати сторінку

Майстер-клас «Оцінка якості молока»

11 червня 2019 року на кафедрі обладнання і технологій харчових виробництв Українського державного хіміко-технологічного університету відбувся майстер-клас «Оцінка якості молока» для учнів 10-А класу Хіміко-екологічного ліцею. Захід провів доцент Зибайло С. М.

На майстер-класі було оцінено органолептичні показники, визначено щільність молока, проведено аналіз кислотності молока, рефрактометричним методом встановлено вміст лактози, якісну реакцію на крохмаль.

З учнями Хіміко-екологічного ліцею проведено обговорення технології виготовлення питного молока та необхідного обладнання для здійснення технологічного процесу відповідно до змісту освітньої програми «Інжиніринг харчових продуктів» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» ДВНЗ УДХТУ.

Учні ліцею були зацікавлені умовами збереження якості молока під час його реалізації в торгівельних мережах.