ТЕХНОЛОГІЇ ПРИРОДНИХ І СИНТЕТИЧНИХ ПОЛІМЕРІВ, ЖИРІВ ТА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ
За спеціальністю 181 Харчові технології студенти вивчають структуру харчової промисловості України, теоретичні основи харчової технології та біотехнології, а саме: характеристику сировини, асортимент готових харчових продуктів і технологічні процеси їх виготовлення.
Дисципліни професійного спрямування:
Бакалавр
- Харчова хімія з основами фізіології
- Технологія оздоровчих харчових продуктів
- Загальні технології харчової промисловості
- Методичні вказівки до самостійної роботи для студентів І курсу. Технологія бродильних виробництв (2671)
- Методичні вказівки до самостійної роботи для студентів І курсу. Технологія м’яса, м’ясопродуктів і риби (2673)
- Методичні вказівки до самостійної роботи для студентів І курсу. Технологія консервування плодів та овочів (2674)
- Методичні вказівки до самостійної роботи для студентів ІІ курсу (2827)
- Методичні вказівки до практичних робіт. Технологія бродильних виробництв. Технологія консервування плодів та овочів (2939)
- Методичні вказівки до практичних робіт. Технологія м’яса і м’ясопродуктів (2947)
- Технічна мікробіологія
- Технології полісахаридів та їх застосування в харчовій промисловості
- Технологія добування рослинних жирів
- Хімія ліпідів та їх похідних
- Технологія виробництва тваринних жирів
- Методичні вказівки до самостійної роботи (2834)
- Методичні вказівки до виконання контрольних робіт (2839)
- Методичні вказівки до практичних занять (3264)
- Роздатковий матеріал до виконання практичних робіт (3344)
- Застосування ЕОМ в технології
- Теоретичні основи технології харчових виробництв
- Технологічні розрахунки, облік та звітність у галузі
- Технологія переробки рослинних жирів
- Технологічне обладнання галузі
- Контроль якості та безпеки продукції галузі
- Основи промислового будівництва
- Технологія мила і миючих засобів
- Товарознавство та пакування харчових продуктів галузі
- Науково-дослідна робота студентів
- Технологічна практика
- Виробнича практика
- Підготовка кваліфікаційної бакалаврської роботи та державна атестація
Магістр
- Проектування підприємств з добування і переробки рослинних жирів
- Технологія натуральних ефірних олій і синтетичних запашних сполук
- Інноваційні технології жирів
- Методологія та організація наукових досліджень за темою магістерської роботи
- Технологія жирів функціонального призначення
- Технологія харчових поверхнево-активних речовин
- Наукові дослідження за темою магістерської роботи
- Науково-дослідна практика
- Асистенська практика
- Переддипломна виробнича практика державна атестація
- Підготовка кваліфікаційної магістерської роботи та державна атестація
Студенти І курсу з викладачами кафедри під час екскурсії на ПАТ “Кондитерська фабрика “А.В.К.” (м.Дніпро)
Студенти ІІ курсу з викладачами кафедри під час екскурсії на ПАТ «Ерлан» ТМ “Біола” (м. Дніпро)
За спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія вивчають
Дисципліни професійного спрямування за освітньою програмою “Хімічні технології високомолекулярних сполук”:
Бакалавр
- Хімія і фізика високомолекулярних сполук
- Хімія мономерів
- Технологія виробництва високомолекулярних сполук
- Синтез і методи дослідження полімерів
- Технологія лакофарбових матеріалів
- Устаткування заводів з виробництва високомолекулярних сполук
- Математичне моделювання та оптимізація обєктів хімічної технології
- Полімери спеціального призначення
- Основи проектування
- Науково-дослідна робота студентів
- Переддипломна практика
- Підготовка кваліфікаційної бакалаврської роботи та державна атестація
Магістр
- Технологія і устаткування переробки полімерів
- Спеціальні методи дослідження структури та властивостей високомолекулярних сполук
- Новітні технології у виробництві високомолекулярних сполук
- Компьютерні технології в науковій та інженерній діяльності у виробництві високомолекулярних сполук
- Основи проектування підприємств з виробництва високомолекулярних сполук
- Методологія та організація наукових досліджень за темою магістерської роботи
- Наукові дослідження за темою магістерської роботи
- Підготовка кваліфікаційної магістерської роботи та державна атестація
Студенти 5 курсу з викладачами кафедри під час роботи І Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених та студентів YOUNG COATINGS “Перспективні лакофарбові матеріали та покриття: теорія і практика”
Дисципліни професійного спрямування за освітньою програмою “Хімічні технології переробки деревини та рослинної сировини”:
Бакалавр
- Хімія і фізика полімерів
- Хімія деревини
- Деревинознавство та лісове товарознавство
- Технологія і застосування полімерів у виробництві деревних плит і пластиків
- Технологія деревних композиційних матеріалів
- Технологія деревних плит і пластиків
- Устаткування підприємств з виробництва деревних плит і пластиків
- Технологія опорядження деревних плит і пластиків
- Технологія, обладнання і проектування виробництв з переробки рослинної сировини
- Математичне моделювання та оптимізація обєктів хімічної технології
- Підготовка кваліфікаційної бакалаврської роботи та державна атестація
Магістр
- Основи проектування підприємств з виробництва деревних плит і пластиків
- Очистка та рекуперація промислових викидів підприємств з переробки рослинної сировини
- Компьютерні технології в науковій та інженерній діяльності в переробці рослинної сировини
- Технологія шаруватих пластиків
- Спеціальні методи дослідження продуктів переробки рослинної сировини
- Методологія та організація наукових досліджень за темою магістерської роботи
- Наукові дослідження за темою магістерської роботи
- Підготовка кваліфікаційної магістерської роботи та державна атестація
Студенти та аспіранти кафедри постійно беруть участь у Міжнародних та Всеукраїнських науково-технічних конференціях, олімпіадах, здобуваючи заслужені нагороди: