Обрати сторінку

Ювілейна ХХV Українська конференція з органічної та біоорганічної хімії (м. Луцьк)

З 16 до 20 вересня на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк) проходила ювілейна XXV українська конференція з органічної та біоорганічної хімії, присвячена 80-річчю Інституту органічної хімії НАН України та 30-річчю Інституту біоорганічної та нафтохімії ім. В. П. Кухаря НАН України.

Загалом у конференції взяли участь понад 160 провідних вітчизняних і закордонних хіміків-органіків, які представляли академічні установи, вищі навчальні заклади, хімічні та фармацевтичні підприємства, а також молоді науковці. Було заслухано близько 60 пленарних і усних доповідей та представлено близько 100 стендових повідомлень.

Робота конференції проводилася за трьома напрямками:

  1. Актуальні проблеми синтезу, структури і реакційної здатності органічних та елементоорганічних сполук.
  2. Сучасні тенденції пошуку і створення нових біологічно активних органічних та елементоорганічних речовин.
  3. Дослідження зв’язку між структурою та біоактивністю органічних сполук.

Відкриття конференції розпочалося з привітання ректора І. Я. Коцана, академіка НАН України В. І. Кальченка, академіка НАН України С. А. Андронаті.

ДВНЗ УДХТУ представляли співробітники та аспіранти кафедри ТОРФП: Залізна Катерина Володимирівна, Варениченко Світлана Анатоліївна, Загорулько Сергій Павлович, Ковтун Антон Володимирович та Сметанін Микола Вікторович. З усною доповіддю «Перегрупування заміщених 1,3-оксазинів, як ефективний шлях до синтезу нових ксантенових барвників» виступила к. х. н. Залізна Катерина Володимирівна. Стендові доповіді представили аспіранти: Загорулько Сергій Павлович із результатами дослідження на тему «Новий одностадійний метод синтезу 2-(1Н-біпіразол-5-іл)-фенолів» та Ковтун Антон Володимирович, дослідження присвячено тематиці «Рециклізація спіропохідних бензотієно[2,3-d]піримідинів під дією кислотних агентів».

Додатково усім учасникам конференції була запропонована надзвичайно цікава екскурсія до середньовічного замку Любарта.