Обрати сторінку

Випуск магістрів на кафедрі аналітичної хімії

У січні місяці 2022 р. на кафедрі аналітичної хімії і ХТ ХД та КЗ відбувся черговий випуск студентів-магістрів, які навчалися за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», за півторарічною освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів».

Головою Державної екзаменаційної комісії  була запрошена директор ТОВ «Елiксір» Ірина Миколаївна Мальованна, яка свого часу з відзнакою закінчила магістратуру на кафедрі аналітичної хімії.

Два дні поспіль магістри презентували свої різноманітні науково-дослідницькі роботи перед поважною екзаменаційною комісією. Спектр наукових і технічних досліджень надширокий: це і використання властивостей каротинвмісних олій у косметичних засобах (магістр Мінаєва М.Р., керівник доц. Вашкевич О.Ю.) та безпосередньо виготовлені косметичні засоби. Так, магістр Драпак О.С. представила зразки розроблених косметичних скрабів, а Гусаревич Л.В. – водостійку гіпоалергенну туш для вій (керівник доц. Лабяк О.В.).

Більшість дослідницьких робіт вирізняється сучасними різноманітними методами дослідження.

Особлива увага на кафедрі приділяється розробці новітніх методів синтезу харчових добавок, зокрема робота магістра Пунько І.С. присвячена синтезу фосфатних солей магнію для використання в харчовій промисловості (керівник проф. Ніколенко М.В.).

Продовжено цикл робіт по вивченню процесів модифікації нативних крохмалів у виробництві харчових добавок (магістр Гунченко В.О., керівник  доц. Авдієнко Т.М.).

Встановленням впливу різноманітних складових компонентів парфумів на їх стійкість займалась магістр Зозульська Є.С. під керівництвом доц. Мироняк М.О.

Різнобарвні косметичні пігменти на основі інтеркальованих харчовими барвниками подвійно-шарових гідроксидів презентували магістри Орлов М.А., Давидова О.О. (керівник доц. Коваленко В.Л.)

Дорогі наші випускники! Настав Ваш зоряний час! Від усього серця прийміть побажання від колективу кафедри АХ і ХТ ХД та КЗ.

Бажаємо цікавого та багатогранного життя,
мудрих та далекоглядних рішень,
високих професійних досягнень  в галузі харчової та косметичної промисловості!!!

Заступник декана,  доцент кафедри
АХ і ХТ ХД та КЗ, Авдієнко Т.М

 Шановні випускники, викладачі та гості сторінки кафедри АХ і ХТ ХД та КЗ, запрошуємо подивитися цікавий калейдоскоп фотографій з  захисту магістрів на кафедрі в січні 2022 року: https://bit.ly/3Ig0DiA