Перший випуск магістрів ХДК за дворічною програмою
У червні 2019 року на кафедрі аналітичної хімії і ХТ ХД та КЗ відбувся перший випуск студентів – магістрів, які навчалися за дворічною освітньо-науковою програмою «Хімічні технології та інженерія» зі спеціальності «161 – Хімічні технології та інженерія» (Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів). Представлялась робота студентки групи 6-ХДК-11 Миргородської Вікторії, науковий керівник проф. Ніколенко М. В., консультант доц. Авдієнко Т. М.
Державну екзаменаційну комісію очолила директор з якості продукції ТОВ «Лекопро» Фесюк Ольга Сергіївна.
Дипломна робота Миргородської Вікторії з дослідження процесів термічної модифікації нативних крохмалів викликала неабиякий інтерес у членів державної екзаменаційної комісії. Адже вивчення особливостей одержання модифікованих крохмалів для створення сучасних високоефективних технологій залишається актуальним питанням для харчової промисловості.
Під час виконання дипломної роботи були використані сучасні методи дослідження: спектрофотометрія, термічний аналіз, інфрачервона спектроскопія, оптична мікроскопія, віскозиметрія, кінетичні дослідження, математичне моделювання.
Проведені кінетичні дослідження процесу клейстеризації відкривають нові перспективи дослідження різноманітних модифікованих крохмалів залежно від умов таких процесів.
Результати експериментальних досліджень доповідалися Миргородською Вікторією на всеукраїнських та міжнародних наукових конференціях (6 тез доповідей) та опублікована 1 стаття.
За захист дипломної роботи комісія з великим задоволенням поставила 100 балів і Вікторія отримала диплом магістра з відзнакою. Кафедра пишається своєю першою випускницею за дворічною магістерською освітньо-науковою програмою.
Від усього серця прийміть побажання від колективу кафедри аналітичної хімії і хімічної технології харчових добавок та косметичних засобів
Бажаємо цікавого й багатогранного життя, мудрих і далекоглядних рішень, високих професійних досягнень у галузі харчової та косметичної промисловості!