Освітня програма “Харчові технології”. Професійне спрямування “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції “
Розрахунок конкурсного балу
Бажаєш дізнатися прохідний бал минулих років та оцінити свій шанс вступу на бюджет?! Зателефонуй в приймальну комісію +380966517394 або залиш свій номер і ми зателефонуємо Вам:
Підготовка фахівців здійснюється за ступенем бакалавра
Сучасна тенденція розвитку хлібозаводів полягає у зростанні асортименту хлібобулочних виробів та об’ємів їх споживання населенням.
Проблема недостатньої безпеки харчової продукції через погіршення екологічних і кліматичних умов, використання у сільському господарстві великої кількості мінеральних добрив, гормонів та антибіотиків, а також фальсифікація харчових продуктів – основні проблеми українського ринку.
Для визначення можливостей і використання на практиці найбільш ефективних та економічних технологій для виробництва якісної, фізіологічно безпечної, конкурентоспроможної харчової продукції необхідна технологічна експертиза харчових продуктів. Спеціалізація орієнтує студентів на високому професійному рівні оцінювати якість і безпечність харчової продукції і продовольчої сировини, встановлювати відповідність вимогам стандартів, у тому числі міжнародних, з метою підвищення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції.
Технологічна експертиза необхідна для визначення можливостей і використання на практиці найбільш ефективних та економічних технологій для виробництва якісної, фізіологічно безпечної, конкурентоспроможної харчової продукції.
Підготовка фахівців передбачає послідовність і логіку викладу дисциплін, необхідних для їх майбутньої професійної діяльності, що дають цілісне уявлення про біохімічні та фізичні перетворення компонентів сировини у технологічному процесі, характеризують призначення технологічних операцій і закономірності перебігу процесів в залежності від технологічних параметрів.
Студенти отримують професійні навички і вмітимуть:
- проводити технологічну експертизу та оцінювати безпеку харчової продукції;
- визначати якісний і кількісний склад сировини та готового продукту, показники їх якості та безпеки;
- вибирати обладнання, використання якого забезпечує найвищу якість та безпеку харчової продукції;
- підтверджувати відповідність продукту вимогам нормативної документації або виявленні помилок у технологічному процесі;
- виявляти відхилення параметрів технологічного процесу, що впливають на якість, безпеку продукції, розмір технологічних витрат і втрат, вихід кінцевого продукту;
- виявляти можливу не обліковану чи фальсифіковану продукцію;
- контролювати якість вихідної сировини та готової продукції;
- вести звітну документацію.
Після закінчення вищого навчального закладу випускники можуть займати посади:
- керівника підприємства;
- головного інженера;
- головного технолога;
- завідувача виробництвом;
- заступника директора з якості;
- начальника цеху (зміни);
- інженера з контролю якості харчових продуктів;
- майстра виробництва;
- завідувача лабораторії;
- викладача вищого навчального закладу.
Випускники кафедри працюють на таких підприємствах:
- ПрАТ з ІІ «Дніпропетровський олійноекстракційний завод»,
- компанія «Procter & Gamble»,
- ПрАТ «Комбінат «Придніпровський»,
- ПрАТ «Дніпровський крохмалепатоковий комбінат»,
- ТОВ Молочна фабрика «Рейнфорд»,
- ЗАТ Кондитерська фабрика «АВК Дніпропетровськ»,
- ТОВ «Кондитерська фабрика «Стимул»,
- ТОВ «Дніпровський хлібокомбінат №11»,
- ПрАТ «Дніпровський хлібзавод №9»,
- ТОВ «МАЛБІ ФУДС»,
- Державне підприємство «Дніпропетровський регіональний державний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації»,
- ПАТ «Запорізький оліяжиркомбінат»,
- ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат»,
- ПАТ «Одеський олійножировий комбінат»,
- ПАТ «Ніжинський жиркомбінат»,
- ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод»,
- ТОВ АФ «Дніпропетровська»,
- ТОВ «АРГО КОМ».