Обрати сторінку

Освітня програма “Управління готельно-ресторанним бізнесом” (бакалавр)

Галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа
Випускова кафедра: Менеджменту та фінансів

 

Розрахунок конкурсного балу

Бажаєш дізнатися прохідний бал минулих років та оцінити свій шанс вступу на бюджет?! Зателефонуй в приймальну комісію +380966517394 або залиш свій номер і ми зателефонуємо Вам:

14 + 7 =

Галузь знань: 16 Хімічна та біоінженерія

Спеціальність: 161 Хімічні технології та інженерія

Випускова кафедра: Кафедра технологій палив, полімерних та поліграфічних матеріалів

Підготовка фахівців здійснюється за ступенем бакалавра та  магістра


Кафедра готує фахівців за двома напрямами:

  • переробка традиційних видів палива
  • технологія альтернативних палив.

З першого напряму студенти вивчають основні процеси переробки вуглецевмісної сировини, технології переробки нафти, газу й твердих горючих копалин, застосування палив, мастил, олив та продуктів переробки вугілля.

З другого -  основні принципи виробництва та застосування палив з ненафтової сировини, якою є рослинні та харчові відходи, різні види біопалива, біогаз, продукти газифікації твердих горючих копалин. Студенти оволодівають навичками у застосування спиртових палив (біоетанолу), біодизелю, нові системи використання палив, у тому числі у газо-рідинних та гібридних двигунах.

За обома напрямами студенти оволодівають навичками розрахування та проектування нових екологічно чистих виробництв.

На кафедрі є обладнані лабораторії, де студенти оволодівають сучасними методами дослідження на експертизи палив.

Кафедра готує фахівців для роботи на сучасних підприємствах з переробки нафти, газу, вугілля та будь-якої сировини з високим вмістом вуглецю й водню. Випускники кафедри можуть працювати на посадах інженерів-технологів нафтопереробного комплексу України, проектантів і конструкторів нафто- й вуглехімічного обладнання, займатись науковою роботою у науково-дослідних установах та університетах, технічним менеджментом в управлінських структурах і бізнесі.

Кафедра є популярною серед іноземних студентів – на протязі останніх 5-років у нас навчалися студенти з ближнього та далекого зарубіжжя – Анголи, Туркменістану, Азербайджану, Узбекистану, Португалії та  Конго.

Магістри кафедри мають змогу виконувати свої дипломи у лабораторіях кафедри, оволодівати методами комп’ютерного моделювання та сучасними інформаційними ресурсами через електронні бібліотеки.

Кафедра готує висококваліфікованих спеціалістів через аспірантуру та докторантуру для майбутньої роботи у наукових інститутів та закладах вищої освіти.

Наукова діяльність кафедри спрямовано на отримання та вивчення нових видів палив, в тому числі, альтернативних, та широко представлена монографіями та науковими статтями.

Основні місця практики та роботи випускників кафедри:

МІСЦЯ РОБОТИ СПЕЦІАЛІСТІВ

М. Київ

ПАТ «Укрнафта»

Національний авіаційний університет

АТ «Синтез-групп»

Лабораторії аеропортів, нафтобази

м. Дніпропетровськ

КХВ ПАТ «Євраз-ДМЗ ім. Петровського»

Нижньодніпровська нафтобаза

ПАТ «Південний машинобудівний завод», застосування олив.

Лабораторія авіаційних палив аеропорту «Дніпропетровськ», «Дніпроавіа».

ТД «Інтеройл»

НК «Альянс-Україна»

Агросоюз

Лабораторії аеропортів, нафтобази

Дніпропетровська обл.

м. Дніпродзержинськ, АТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод"

м. Кривий Ріг «ПАТ «Миттал-Стіл Кривий ріг»

Полтавська обл.

м. Кременчук, ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнанафта»

ГПУ “Полтавагазвидобування “Солохівській промисел”

м. Лисичанськ, Луганська обл.

«Лисичанська нафтова інвестиційна компанія» («Лисичанський НПЗ»)

Запорізька обл.

м. Бердянськ, АТ “АЗМОЛ”

м. Бердянськ, РУ НВО «Агрінол»

м. Запоріжжя, АТ «Запорізький електровозоремонтний з-д»

м. Запоріжжя, ПАТ «Запоріжкокс»

Львівська обл.

м. Дрогобич, НПК “Галичина”

с.м.т. Дашава, Львівська обл., Дашавське ВУПЗГ

Сумська обл.

м. Мала Павлівка, Качанівський ГПЗ, ВАТ «УКРНАФТА»

Івано-Франківська обл.

м. Надвірна, АТ "Нафтохімік Прикарпаття"

м. Долина, «Долинський ГПЗ», ПАТ «Укрнафта»

м. Борислав, «Бориславський ГПЗ», ПАТ «Укрнафта»

Харківська обл.

с.м.т. Андріївка, ДК “Укргазвидобування”, Шебелинське відділення переробки газу, газового конденсату та нафти

с.м.т. Червоний Донець, ДК “Укргазвидобування”, Газопромислове  управління “Шебелинкагазвидобування”

Чернігівська обл.

м. Варва, ВАТ «Укрнафта», “Гнідинцівський газопереробний завод»

Індустрія сфери обслуговування – найбільш динамічна, рентабельна галузь сучасної світової економіки У країнах розвиваються готельні та ресторанні мережі, відкриваються нові заклади, і для їх успішного управління і функціонування потрібні професійні кадри.

Готельно-ресторанний бізнес є галуззю з високим рівнем конкуренції, що має на меті максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські та культурні запити гостей. З кожним роком вимоги до рівня цих послуг зростають. Готельний бізнес – сфера, в якій велика процентна частина успішності залежить від ефективності управління.

Основним завданням фахівців, які працюють у сучасних готелях і ресторанах, є створення і впровадження новітніх прийомів роботи, які забезпечуються колективними зусиллями працівників усіх служб, постійним і ефективним контролем, удосконаленням форм і методів обслуговування, вивченням і впровадженням передового досвіду, нової техніки і технології.

 Що вивчають студенти?

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають процес управління підприємствами сфери обслуговування, а саме: готельними й ресторанними комплексами, організаціями транспорту і зв’язку, підприємствами розваг і відпочинку, підприємствами лікувально-оздоровчого спрямування тощо.

Які можливості працевлаштування у випускників?

Отримавши освіту за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» на економічному факультеті Українського державного хіміко-технологічного університету, молоді фахівці зможуть займати посади директора, топ-менеджера, адміністратора, керівника різних напрямів комплексу сфери обслуговування, таких як готельне господарство, ресторанна справа, обслуговування туристів на транспорті (авіаційні, залізничні та інші транспортні компанії), розважальні заклади й т. ін.

 Де зможуть працювати випускники: клуби, готельні комплекси, хостели, туристські бази, кемпінги, готелі, пансіонати, бари, ресторани, оздоровчі центри, кафе, СПА-комплекси.

Перспективи

Готельно-ресторанна справа – одна з найперспективніших спеціальностей на сучасному етапі розвитку світової економіки. З огляду на потребу ринку праці України і міжнародного ринку в фахівцях, щорічно збільшується кількість підприємств сфери обслуговування, обсяги реалізованих послуг яких виросли за останні роки. Фахівці вважають, що готельний і ресторанний бізнес – сфера, вкладення в яку виправдовують очікування інвесторів усього світу.

Вступивши на економічний факультет нашого університету на спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа. Управління готельно-ресторанним бізнесом, ти:

  • зробиш перший крок до міжнародної бізнес-спільноти готельно-ресторанної справи;
  • навчишся раціональноплануватифінансово-господарськудіяльність, координуватироботуперсоналуйвідповідатизанеї;
  • зможеш налагоджуватикомунікаціюзклієнтами,партнерами,керівниками;
  • навчишся розроблятийреалізовуватистратегіюрозвиткузакладу; організовуватизаходи;
  • отримаєш можливість брати участь у розвитку системи управління готельно-ресторанним бізнесом України і світу, зможеш відкрити свою справу.

Команда професіоналів, надійних партнерів, однодумців чекає на тебе на кафедрі менеджменту та фінансів.