Приймальна комісія: тел: +38 (056) 746-27-21 , +38 (096) 651-73-94 [email protected]
Обрати сторінку

Освітня програма «Управління готельно-ресторанним бізнесом»

Розрахунок конкурсного балу

Бажаєш дізнатися прохідний бал минулих років та оцінити свій шанс вступу на бюджет?! Зателефонуй в приймальну комісію +380966517394 або залиш свій номер і ми зателефонуємо Вам:

10 + 1 =

Галузь знань: 24 Сфера обслуговування

Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа

Випускова кафедра: Менеджменту та фінансів

Підготовка фахівців здійснюється за ступенем бакалавр


Індустрія сфери обслуговування – найбільш динамічна, рентабельна галузь сучасної світової економіки У країнах розвиваються готельні та ресторанні мережі, відкриваються нові заклади, і для їх успішного управління і функціонування потрібні професійні кадри.

Готельно-ресторанний бізнес є галуззю з високим рівнем конкуренції, що має на меті максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські та культурні запити гостей. З кожним роком вимоги до рівня цих послуг зростають. Готельний бізнес – сфера, в якій велика процентна частина успішності залежить від ефективності управління.

Основним завданням фахівців, які працюють у сучасних готелях і ресторанах, є створення і впровадження новітніх прийомів роботи, які забезпечуються колективними зусиллями працівників усіх служб, постійним і ефективним контролем, удосконаленням форм і методів обслуговування, вивченням і впровадженням передового досвіду, нової техніки і технології.

 Що вивчають студенти?

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають процес управління підприємствами сфери обслуговування, а саме: готельними й ресторанними комплексами, організаціями транспорту і зв’язку, підприємствами розваг і відпочинку, підприємствами лікувально-оздоровчого спрямування тощо.

Які можливості працевлаштування у випускників?

Отримавши освіту за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» на економічному факультеті Українського державного хіміко-технологічного університету, молоді фахівці зможуть займати посади директора, топ-менеджера, адміністратора, керівника різних напрямів комплексу сфери обслуговування, таких як готельне господарство, ресторанна справа, обслуговування туристів на транспорті (авіаційні, залізничні та інші транспортні компанії), розважальні заклади й т. ін.

 Де зможуть працювати випускники: клуби, готельні комплекси, хостели, туристські бази, кемпінги, готелі, пансіонати, бари, ресторани, оздоровчі центри, кафе, СПА-комплекси.

Перспективи

Готельно-ресторанна справа – одна з найперспективніших спеціальностей на сучасному етапі розвитку світової економіки. З огляду на потребу ринку праці України і міжнародного ринку в фахівцях, щорічно збільшується кількість підприємств сфери обслуговування, обсяги реалізованих послуг яких виросли за останні роки. Фахівці вважають, що готельний і ресторанний бізнес – сфера, вкладення в яку виправдовують очікування інвесторів усього світу.

Вступивши на економічний факультет нашого університету на спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа. Управління готельно-ресторанним бізнесом, ти:

  • зробиш перший крок до міжнародної бізнес-спільноти готельно-ресторанної справи;
  • навчишся раціональноплануватифінансово-господарськудіяльність, координуватироботуперсоналуйвідповідатизанеї;
  • зможеш налагоджуватикомунікаціюзклієнтами,партнерами,керівниками;
  • навчишся розроблятийреалізовуватистратегіюрозвиткузакладу; організовуватизаходи;
  • отримаєш можливість брати участь у розвитку системи управління готельно-ресторанним бізнесом України і світу, зможеш відкрити свою справу.

Команда професіоналів, надійних партнерів, однодумців чекає на тебе на кафедрі менеджменту та фінансів.