Небезпечні продукти: як захистити себе та своїх близьких
Згідно з дослідженнями, до організму українців близько 70% шкідливих речовин потрапляє саме з їжею. Це жахлива статистика, яка свідчить про серйозну загрозу для здоров’я нації. Про цю проблему розповіла 27 травня 2024 року в інтерв’ю телеканалу Відкритий Лариса Гончар, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри підприємництва, організації виробництва та теоретичної і прикладної економіки ННІ “Український державний хіміко-технологічний університет”.
Створення комплексної системи безпечності харчових продуктів – це одне з найважливіших завдань, яке має на меті збереження здоров’я людей. Неякісні продукти харчування можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, від діареї до онкології. За даними ВООЗ, щорічно близько 500 тисяч людей у світі помирають через вживання неякісної їжі, з них 125 тисяч – це діти до 5 років.
Фальсифікація продуктів харчування, ГМО та харчові добавки – це лише деякі з проблем, з якими ми стикаємося сьогодні. На жаль, існуюча законодавча база в Україні щодо безпечності продуктів харчування є недосконалою і не може гарантувати належний контроль.
Що ж робити?
- Спрямувати зусилля на збереження здоров’я українців, перш за все дітей.
- Вдосконалювати нормативно-правову базу, що регулює питання якості та безпечності продуктів харчування.
- Щорічно розширювати асортимент продуктів оздоровчого харчування, до складу яких входить натуральна сировина.
- Контролювати безпечність імпортної продукції.
Пам’ятайте: наше здоров’я – у наших руках! Робіть свідомий вибір, купуйте продукти харчування у перевірених місцях, дбайте про себе та своїх близьких!
Оригінал статті за посиланням