+38 (0562) 47 - 46 - 70 , Приймальна комісія: тел: +38 (0562) 47 - 34 - 49 udhtu@udhtu.edu.ua
Обрати сторінку

Освітня програма “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів”

Галузь знань: 18 Виробництво та технології
Спеціальність: 181 Харчові технології

Підготовка фахівців здійснюється за ступенем бакалавра

Сучасна тенденція розвитку хлібозаводів полягає у зростанні асортименту хлібобулочних виробів та об’ємів їх споживання населенням.


Асортимент хлібопекарської продукції постійно розширюється, оновлюється, розробляються нові хлібобулочні вироби з використанням місцевих, а також нетрадиційних видів сировини, зростає випуск дієтичних і хлібних виробів оздоровчого характеру. Хліб традиційно був і залишається основним продуктом харчування всіх вікових груп населення нашої країни.

В нашому регіоні постійно розширюється, оновлюється асортимент кондитерської продукції, розробляються нові технології харчових виробництв. На сьогоднішній день однією з основних проблем є розширення асортименту кондитерських виробів оздоровчого характеру.

Метою виробництва кондитерських виробів, зокрема шоколадних, є задоволення зростаючих потреб населення Дніпровського і сусідніх регіонів. Якість кондитерських виробів визначається сучасним рівнем виробництва, керівництво яким повинні виконувати висококваліфіковані спеціалісти. На конкурентоздатність підприємства суттєво впливає рівень підготовки інженерів-технологів, які мають профільну освіту і здобули освітній ступінь бакалавра і магістра з харчових технологій.

Підготовка спрямована на вивчення студентами дисциплін, необхідних для їх майбутньої професійної діяльності, що дають цілісне уявлення про біохімічні та фізичні перетворення компонентів сировини у технологічному процесі, характеризують призначення технологічних операцій і закономірності перебігу  процесів в залежності від технологічних параметрів. Студенти детально вивчають спеціальні дисципліни «Технологія кондитерських виробів» та «Технології хлібобулочних та макаронних виробів».

Робота майбутнього фахівця спрямована на контроль сировини, технологічного процесу, якості готової продукції та модернізацію існуючих технологій і обладнання, облік технологічних витрат і втрат, забезпечення оптимальної організації виробничого процесу, поліпшення якості готових виробів, що є запорукою підвищення конкурентоздатності та збільшення прибутку підприємства.

Після закінчення навчання випускники можуть займати посади:

  • керівника підприємства;
  • головного інженера;
  • головного технолога;
  • завідувача виробництвом;
  • заступника директора з якості;
  • начальника цеху (зміни);
  • інженера з контролю якості харчових продуктів;
  • майстра виробництва;
  • завідувача лабораторії;
  • викладача вищого навчального закладу.

Випускники кафедри працюють на таких підприємствах:

  • ЗАТ Кондитерська фабрика «АВК Дніпропетровськ»,
  • ТОВ «Кондитерська фабрика «Стимул»,
  • ТОВ «Дніпровський хлібокомбінат №11»,
  • ПрАТ «Дніпровський хлібзавод №9»,
  • ТОВ «МАЛБІ ФУДС»,
  • ТОВ АФ «Дніпропетровська»,
  • ТОВ «АРГО КОМ».