Обрати сторінку

УДХТУ відкрито вільний доступ до наукометричних реферативних баз SCOPUS та Web of Science

Український державний хіміко-технологічний університет є потужним науковим центром в різних галузях науки, зокрема хімії та хімічних технологій. І вже протягом багатьох років для його співробітників та студентів відкрито вільний доступ до наукометричної та універсальної реферативної бази даних SCOPUS видавництва Elsevier. Доступ здійснюється з локальної мережі університету за посиланням https://www.scopus.com

Scopus – це реферативна та наукометрична база рецензованої літератури та перевірених веб-джерел. Пошукова система використовує програмні засоби для відстеження, аналізу та візуалізації досліджень. База даних SCOPUS індексує більше 20000 назв різних видань (серед яких 55 українських) від більш ніж 5000 видавництв.

SCOPUS надає своїм користувачам можливість отримати результати тематичного пошуку з однієї платформи зі зручним інтерфейсом, відслідкувати свій рейтинг в SCOPUS (цитування власних публікацій; індекс Гірша) та інше.

 

Також нашому університету відкрито вільний доступ до однієї із найбільших наукометричних баз даних Web of Science. Доступ можливий з локальної мережі університету за адресою: http://webofscience.com/

Web of Science (WoS) – це реферативна наукометрична база даних наукових публікацій, що пропонує доступ до бібліографічних даних наукових статей з престижних періодичних видань, книг та матеріалів наукових конференцій із зазначенням реального цитування цих матеріалів. Таким чином, користувач в змозі негайно отримати уяву щодо актуальності тієї чи іншої роботи та її впливу на наукову спільноту.

Web of Science дозволяє організовувати пошук за ключовими словами, за окремим автором і за організацією (університетом), підключаючи при цьому потужний апарат аналізу знайдених результатів. Результат пошуку за цими критеріями дозволяє оцінити загальну кількість публікацій, кількість цитувань, h-індекс та інші показники.