ННІ "Український державний хіміко-технологічний університет"
УДУНТ
Обрати сторінку

Освітня програма “Харчові технології”. Професійне спрямування “Технології бродильних виробництв” (бакалавр)

Освітня програма “Харчові технології” (магістр)

Галузь знань: G Інженерія, виробництво та будівництво
Спеціальність: G13 Харчові технології

 

Розрахунок конкурсного балу

Бажаєш дізнатися прохідний бал минулих років та оцінити свій шанс вступу на бюджет?! Зателефонуй в приймальну комісію +380966517394 або залиш свій номер і ми зателефонуємо Вам:

6 + 1 =

Галузь знань: 16 Хімічна та біоінженерія

Спеціальність: 161 Хімічні технології та інженерія

Випускова кафедра: Кафедра технологій палив, полімерних та поліграфічних матеріалів

Підготовка фахівців здійснюється за ступенем бакалавра та  магістра


Кафедра готує фахівців за двома напрямами:

  • переробка традиційних видів палива
  • технологія альтернативних палив.

З першого напряму студенти вивчають основні процеси переробки вуглецевмісної сировини, технології переробки нафти, газу й твердих горючих копалин, застосування палив, мастил, олив та продуктів переробки вугілля.

З другого -  основні принципи виробництва та застосування палив з ненафтової сировини, якою є рослинні та харчові відходи, різні види біопалива, біогаз, продукти газифікації твердих горючих копалин. Студенти оволодівають навичками у застосування спиртових палив (біоетанолу), біодизелю, нові системи використання палив, у тому числі у газо-рідинних та гібридних двигунах.

За обома напрямами студенти оволодівають навичками розрахування та проектування нових екологічно чистих виробництв.

На кафедрі є обладнані лабораторії, де студенти оволодівають сучасними методами дослідження на експертизи палив.

Кафедра готує фахівців для роботи на сучасних підприємствах з переробки нафти, газу, вугілля та будь-якої сировини з високим вмістом вуглецю й водню. Випускники кафедри можуть працювати на посадах інженерів-технологів нафтопереробного комплексу України, проектантів і конструкторів нафто- й вуглехімічного обладнання, займатись науковою роботою у науково-дослідних установах та університетах, технічним менеджментом в управлінських структурах і бізнесі.

Кафедра є популярною серед іноземних студентів – на протязі останніх 5-років у нас навчалися студенти з ближнього та далекого зарубіжжя – Анголи, Туркменістану, Азербайджану, Узбекистану, Португалії та  Конго.

Магістри кафедри мають змогу виконувати свої дипломи у лабораторіях кафедри, оволодівати методами комп’ютерного моделювання та сучасними інформаційними ресурсами через електронні бібліотеки.

Кафедра готує висококваліфікованих спеціалістів через аспірантуру та докторантуру для майбутньої роботи у наукових інститутів та закладах вищої освіти.

Наукова діяльність кафедри спрямовано на отримання та вивчення нових видів палив, в тому числі, альтернативних, та широко представлена монографіями та науковими статтями.

Основні місця практики та роботи випускників кафедри:

МІСЦЯ РОБОТИ СПЕЦІАЛІСТІВ

М. Київ

ПАТ «Укрнафта»

Національний авіаційний університет

АТ «Синтез-групп»

Лабораторії аеропортів, нафтобази

м. Дніпропетровськ

КХВ ПАТ «Євраз-ДМЗ ім. Петровського»

Нижньодніпровська нафтобаза

ПАТ «Південний машинобудівний завод», застосування олив.

Лабораторія авіаційних палив аеропорту «Дніпропетровськ», «Дніпроавіа».

ТД «Інтеройл»

НК «Альянс-Україна»

Агросоюз

Лабораторії аеропортів, нафтобази

Дніпропетровська обл.

м. Дніпродзержинськ, АТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод"

м. Кривий Ріг «ПАТ «Миттал-Стіл Кривий ріг»

Полтавська обл.

м. Кременчук, ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнанафта»

ГПУ “Полтавагазвидобування “Солохівській промисел”

м. Лисичанськ, Луганська обл.

«Лисичанська нафтова інвестиційна компанія» («Лисичанський НПЗ»)

Запорізька обл.

м. Бердянськ, АТ “АЗМОЛ”

м. Бердянськ, РУ НВО «Агрінол»

м. Запоріжжя, АТ «Запорізький електровозоремонтний з-д»

м. Запоріжжя, ПАТ «Запоріжкокс»

Львівська обл.

м. Дрогобич, НПК “Галичина”

с.м.т. Дашава, Львівська обл., Дашавське ВУПЗГ

Сумська обл.

м. Мала Павлівка, Качанівський ГПЗ, ВАТ «УКРНАФТА»

Івано-Франківська обл.

м. Надвірна, АТ "Нафтохімік Прикарпаття"

м. Долина, «Долинський ГПЗ», ПАТ «Укрнафта»

м. Борислав, «Бориславський ГПЗ», ПАТ «Укрнафта»

Харківська обл.

с.м.т. Андріївка, ДК “Укргазвидобування”, Шебелинське відділення переробки газу, газового конденсату та нафти

с.м.т. Червоний Донець, ДК “Укргазвидобування”, Газопромислове  управління “Шебелинкагазвидобування”

Чернігівська обл.

м. Варва, ВАТ «Укрнафта», “Гнідинцівський газопереробний завод»

Бродільна галузь в Україні активно розвивається. Від крафтових пивоварень та невеликих виноробень до великих харчових комбінатів – попит на кваліфікованих технологів лише зростає. Це не просто про пиво чи вино. Це про глибоке розуміння мікробіології, біохімії та інженерії. Це про мистецтво та науку створення:

  • Пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв нового покоління.
  • Вишуканих горілчаних напоїв, вин та настоянок.
  • Корисних квасів, сидрів та інших ферментованих продуктів.
  • Дріжджів, що є основою багатьох виробництв.

Ти будеш працювати в галузі, що завжди буде актуальною, адже якісні та смачні продукти – це те, що споживають щодня!

Ця спеціальність об’єднує глибокі знання з хімії, біології, інженерії та харчових технологій із можливістю експериментувати та створювати власні унікальні рецептури. Ти будеш поєднувати лабораторні дослідження з практичним втіленням ідей.

Навчальна програма передбачає інтенсивну практичну підготовку в сучасних лабораторіях та на провідних підприємствах галузі. Ти отримаєш навички роботи з новітнім обладнанням та технологіями.

Ти будеш причетний до створення продуктів, які покращують смак життя, забезпечують якісне харчування та навіть сприяють розвитку економіки країни.

Підготовка фахівців передбачає послідовність і логіку викладу дисциплін, необхідних для їх майбутньої професійної діяльності.

Профільні дисципліни:

  • Технології лікеро-горілчаних виробів
  • Технології солоду, пива та безалкогольних напоїв
  • Технохімічний контроль бродильних виробництв і використання відходів
  • Загальні технології харчової промисловості
  • Харчова хімія
  • Хімія та біотехнологія вина
  • Наукові основи технології бродильних виробництв
  • Технологічні розрахунки бродильних виробництв
  • Технологічне обладнання бродильних виробництв

Працевлаштування у високотехнологічних компаніях харчового профілю, на підприємствах з виробництва та переробки молочної продукції.

Після закінчення вищого навчального закладу випускники можуть займати посади:

  • керівника підприємства;
  • головного інженера;
  • головного технолога;
  • завідувача виробництвом;
  • заступника директора з якості;
  • начальника цеху (зміни);
  • інженера з контролю якості харчових продуктів;
  • майстра виробництва;
  • завідувача лабораторії;
  • викладача вищого навчального закладу.

Випускники кафедри працюють на:

  • Пивоварних заводах та крафтових броварнях.
  • Виноробних підприємствах та лікеро-горілчаних заводах.
  • Хлібозаводах та кондитерських фабриках.
  • Підприємствах з виробництва біопалива та фармацевтичних препаратів (де використовуються ферментаційні процеси).
  • В науково-дослідних лабораторіях та центрах стандартизації та сертифікації.
  • Можуть відкривати власний бізнес у сфері крафтового виробництва.