Професійне спрямування “Інноваційна інженерія харчових виробництва (ХВ)””
Розрахунок конкурсного балу
Бажаєш дізнатися прохідний бал минулих років та оцінити свій шанс вступу на бюджет?! Зателефонуй в приймальну комісію +380966517394 або залиш свій номер і ми зателефонуємо Вам:
Галузь знань: 16 Хімічна та біоінженерія
Спеціальність: 161 Хімічні технології та інженерія
Випускова кафедра: Кафедра технологій палив, полімерних та поліграфічних матеріалів
Підготовка фахівців здійснюється за ступенем бакалавра та магістра
Кафедра готує фахівців за двома напрямами:
- переробка традиційних видів палива
- технологія альтернативних палив.
З першого напряму студенти вивчають основні процеси переробки вуглецевмісної сировини, технології переробки нафти, газу й твердих горючих копалин, застосування палив, мастил, олив та продуктів переробки вугілля.
З другого - основні принципи виробництва та застосування палив з ненафтової сировини, якою є рослинні та харчові відходи, різні види біопалива, біогаз, продукти газифікації твердих горючих копалин. Студенти оволодівають навичками у застосування спиртових палив (біоетанолу), біодизелю, нові системи використання палив, у тому числі у газо-рідинних та гібридних двигунах.
За обома напрямами студенти оволодівають навичками розрахування та проектування нових екологічно чистих виробництв.
На кафедрі є обладнані лабораторії, де студенти оволодівають сучасними методами дослідження на експертизи палив.
Кафедра готує фахівців для роботи на сучасних підприємствах з переробки нафти, газу, вугілля та будь-якої сировини з високим вмістом вуглецю й водню. Випускники кафедри можуть працювати на посадах інженерів-технологів нафтопереробного комплексу України, проектантів і конструкторів нафто- й вуглехімічного обладнання, займатись науковою роботою у науково-дослідних установах та університетах, технічним менеджментом в управлінських структурах і бізнесі.
Кафедра є популярною серед іноземних студентів – на протязі останніх 5-років у нас навчалися студенти з ближнього та далекого зарубіжжя – Анголи, Туркменістану, Азербайджану, Узбекистану, Португалії та Конго.
Магістри кафедри мають змогу виконувати свої дипломи у лабораторіях кафедри, оволодівати методами комп’ютерного моделювання та сучасними інформаційними ресурсами через електронні бібліотеки.
Кафедра готує висококваліфікованих спеціалістів через аспірантуру та докторантуру для майбутньої роботи у наукових інститутів та закладах вищої освіти.
Наукова діяльність кафедри спрямовано на отримання та вивчення нових видів палив, в тому числі, альтернативних, та широко представлена монографіями та науковими статтями.
Основні місця практики та роботи випускників кафедри:
МІСЦЯ РОБОТИ СПЕЦІАЛІСТІВ
М. Київ
ПАТ «Укрнафта»
Національний авіаційний університет
АТ «Синтез-групп»
Лабораторії аеропортів, нафтобази
м. Дніпропетровськ
КХВ ПАТ «Євраз-ДМЗ ім. Петровського»
Нижньодніпровська нафтобаза
ПАТ «Південний машинобудівний завод», застосування олив.
Лабораторія авіаційних палив аеропорту «Дніпропетровськ», «Дніпроавіа».
ТД «Інтеройл»
НК «Альянс-Україна»
Агросоюз
Лабораторії аеропортів, нафтобази
Дніпропетровська обл.
м. Дніпродзержинськ, АТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод"
м. Кривий Ріг «ПАТ «Миттал-Стіл Кривий ріг»
Полтавська обл.
м. Кременчук, ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнанафта»
ГПУ “Полтавагазвидобування “Солохівській промисел”
м. Лисичанськ, Луганська обл.
«Лисичанська нафтова інвестиційна компанія» («Лисичанський НПЗ»)
Запорізька обл.
м. Бердянськ, АТ “АЗМОЛ”
м. Бердянськ, РУ НВО «Агрінол»
м. Запоріжжя, АТ «Запорізький електровозоремонтний з-д»
м. Запоріжжя, ПАТ «Запоріжкокс»
Львівська обл.
м. Дрогобич, НПК “Галичина”
с.м.т. Дашава, Львівська обл., Дашавське ВУПЗГ
Сумська обл.
м. Мала Павлівка, Качанівський ГПЗ, ВАТ «УКРНАФТА»
Івано-Франківська обл.
м. Надвірна, АТ "Нафтохімік Прикарпаття"
м. Долина, «Долинський ГПЗ», ПАТ «Укрнафта»
м. Борислав, «Бориславський ГПЗ», ПАТ «Укрнафта»
Харківська обл.
с.м.т. Андріївка, ДК “Укргазвидобування”, Шебелинське відділення переробки газу, газового конденсату та нафти
с.м.т. Червоний Донець, ДК “Укргазвидобування”, Газопромислове управління “Шебелинкагазвидобування”
Чернігівська обл.
м. Варва, ВАТ «Укрнафта», “Гнідинцівський газопереробний завод»
Галузь знань: 13 Механічна інженерія
Спеціальність: 133 Галузеве машинобудування
Випускова кафедра: Інноваційної інженерії
Підготовка фахівців здійснюється за ступенем бакалавра, магістра
Сучасне виробництво харчових продуктів, як великої потужності, так і міні-підприємства, гостро потребує кваліфікованих фахівців, обізнаних у питаннях інжинірингу. Такі спеціалісти визначають політику підприємства з цілого комплексу організаційно-технічних питань, зокрема щодо проектування відповідних цехів, компонування технологічних ліній, їх монтажу, виконання пусконалагоджувальних робіт, експлуатації та сервісного обслуговування обладнання.
Цим питанням, як і створенню нового та модернізації наявного обладнання і технологічних комплексів, обґрунтуванню раціональних режимів роботи устаткування, створенню сучасних наукоємних технологій, впровадженню й забезпеченню ефективної роботи на підприємствах систем управління якістю приділена основна увага в освітній програмі «Інжиніринг харчових продуктів».
Під час навчання студенти набувають навичок:
- виконання розрахунків матеріальних та теплових балансів,
- кінематичних розрахунків обладнання,
- розрахунків на міцність,
- підбору та компонування обладнання згідно з технологічною схемою,
- визначення параметрів процесів, за якими здійснюється керування,
- проектування технологічного обладнання.
- вибір обладнання, використання якого забезпечує найвищу якість харчової продукції.
Після закінчення вищого навчального закладу випускники можуть займати посади:
- керівника підприємства;
- головного інженера;
- головного технолога;
- завідувача виробництвом;
- начальника цеху (зміни);
- інженера з контролю якості харчових продуктів;
- майстра виробництва, цеху, дільниці;
- інженера механіка
- інженера проектувальника;
- викладача вищого навчального закладу.
Після закінчення навчання фахівець з інжинірингу може обрати в якості місця роботи величезний спектр підприємств і виробництв:
- машинобудування різного призначення (хімічне та важке машинобудування, агрегатні заводи, холодокомбінати, дослідні ремонтно-механічні інститути та ін.);
- харчової промисловості (кондитерські фабрики, молокозаводи, хлібопекарні, пивоварні та лікеро-горілчані заводи, м’ясокомбінати та ін.);
- переробні виробництва (м’ясо- та рибопереробні, переробки зерна та цукрових буряків, олійноекстракційні заводи та ін.);
- інжинірингові компанії