Антоціани, таніни, альгінати... Багато хто, побачивши подібні слова на етикетці продукту у магазині, поспішать відмовитися від покупки. Але чи настільки вже небезпечні речовини з такими страшними назвами?

Під час вивчення дисципліни «Теоретичні основи технології харчових добавок» студенти групи 3-ХДК-11 провели власні дослідження. Кожна пара студентів вибрала за своїми уподобаннями об'єкт дослідження і процес пізнання розпочався. Студенти з'ясували, що багато з подібних «хімічних страшилок» містяться у звичайних фруктах, тому в помірних дозах – небезпечні.

Такий знайомий нам з дитинства лимон містить у собі не тільки кислоти, а й багато інших корисних речовин з кодом Е.


Презентацію розпочато: студентки Ластеженко К. та Василенко О.

Так, наприклад, самий звичайний банан містить у собі близько 20 речовин з кодом Е, а в ківі та чорниці знаходиться головна «страшилка» передач типу «Життя без хімії» – глютамінова кислота та її солі.


Студентки Миргородська В. та Годлевська Ю.

Палка дискусія виникла у відмінника групи Дорошенка Романа з викладачем, щодо безпечності та користі безконтрольного вживання улюбленої всіма полуниці.


Студент Дорошенко Р. та доцент Авдієнко Т.М.

Всього студенти дослідили 9 об'єктів (фрукти та овочі), презентували на практичних заняттях цікаві доповіді та разом з викладачем доцентом кафедри АХ і ХТ ХД та КЗ Авдієнко Т.М. зробили стенд, який розмістили на своїй випусковій кафедрі.


Стенд для кафедри АХ і ХТ ХД та КЗ (пізнавальний та профорієнтаційний)


Студенти Гагаріна В. та Коломоєць В. доповідають про надзвичайну корисність ананасу.

Невимушена атмосфера,  яка панувала під час презентацій на заняттях з «Теоретичних основ технології харчових добавок» сприяла кращому засвоєнню матеріалу.


Студенти групи 3-ХДК-11 та лектор Авдієнко Т.М.

Оригінальні доповіді та презентації зацікавили навіть декана факультету ТНР, доцента Сухомлина Д.А., який зайшов перевірити відвідування студентами заняття та опинився у колі подій.


Декан ф-ту ТНР Сухомлин Д.А., доцент Авдієнко Т.М. зі студентами групи 3-ХДК-11


Староста групи Хлопота Д. та Медяна Д.


Студенти Мухачов Д. та Дорошенко Р.


Студенти Єрошкіна А. та Неруш Е.


Єдиний овоч презентує студентка Сухенко Л.


Студентки Сємьонова М. та Островська Н.


Студентки Сунко М. та Чигрин О.