Галузь знань: 18 Виробництво та технології

Спеціальність: 181 Харчові технології

Спеціалізація: Харчова технологія та інженерія

Випускова кафедра: Хімічної технології високомолекулярних сполук

Підготовка фахівців здійснюється за ступенем бакалавра, освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста та ступенем магістра


Студенти деної спеціалізації вивчають: основи фізіології та гігієни харчування, харчову хімію, технологію оздоровчих харчових продуктів, технологію видобування рослинних і тваринних жирів, технологію натуральних ефірних олій та синтетичних запашних сполук, технологію переробки жирів (виробництво модифікованих жирів, маргарину, майонезу та ін), технологію переробки продуктів тваринництва (м’яса, риби тощо), загальні технології харчових виробництв, технологію цукрового виробництва, технологію зберігання та переробки зерна, технологію хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів, технологію молока та молочних продуктів, технологію бродильних виробництв, технологію жирів та жирозамінників, технологію консервування плодів та овочів, методи контролю харчових виробництв, устаткування заводів добування й переробки жирів, метрологію, стандартизацію, сертифікацію та ін.

Фахівець даного професійного спрямування може працювати інженером-технологом з виробництва органічних мийних засобів, з виробництва та переробки продукції тваринництва, технологом з впровадження нової техніки й технології, а також як науковий співробітник (галузь інженерної справи), викладач ВНЗ.

Фахівці підготовлені до роботи на виробництвах харчової промисловості, можуть займатися технічними випробовуваннями, проводити наукові дослідження та експериментальні розробки у сфері технічних наук, працювати в галузі вищої освіти.