Обрати сторінку

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ

Шифр виданняназва
5600
5648
5655
5647
4406

Електронний каталог бібліотеки УДХТУ

Дисципліни кафедри

за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія (бакалаври)

кодназва дисципліникодназва дисципліни
 Блок обов’язкових компонентів Блок вибіркових компонентів
ОК1Безпека життєдіяльностіВК1Дисципліни гуманітарної підготовки
ОК2ЕкологіяВК2Дисципліни економічної підготовки
ОК3Інженерна та комп’ютерна графікаВК3Дисципліни природничо-наукової підготовки
ОК4Іноземна мова( за професійним спрямуваням)ВК4Дисципліни математичної підготовки
ОК5Вища математика  
ОК6Загальна та неорганічна хімія  
ОК7Правознавство  
ОК8Органічна хімія  
ОК9Фізика  
ОК10Історія української культури  
ОК11Аналітична хімія  
ОК12Фізична та колоїдна хімія  
ОК13Українська мова (за професійним спрямуванням)  
ОК14Філософія  
ОК15Фізична культура (поза кредитами)  
ОК16Вступ до спеціальності  
ОК17Загальна мікробіологія та вірусологія  
ОК18Біологія клітини  
ОК19Генетика  
ОК20Біофізика  
ОК21Біохімія  
ОК22Біозахист, біобезпека та біоетика  
ОК23Інструментальні методи аналізу в біотехнології  
ОК24Фізіологія та метаболізм мікроорганізмів  
ОК25Молекулярна біологія  
ОК26Економіка, організація  та управління підприємств  
ОК27Процеси і апарати біотехнологічних виробництв  
ОК28Загальна біотехнологія  
ОК29Основи біоінженерії  
ОК30Промислова мікробіологія  
ОК31Основи проектування біотехнологічних виробництва  
ОК32Контроль та керування технологічними процесами  
ОК33Нормативне забазпечення біотехнологічних виробництв  
ОК34Основи охорони праці  
ОК35Основи наукових досліджень з використанням комп’ютерних методів  
ОК36Устаткування виробництв галузі  
ОК37Виробнича  практика  
ОК38Підготовка кваліфікаційної бакалаврської роботи та державна атестація (ДА)  

 

за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія (магістри)
кодназва дисципліникодназва дисципліни
 Блок обов’язкових компонентів Блок вибіркових компонентів 
ОК1Інтелектуальна власністьВК1Дисципліни загальної підготовки
ОК2Психологія та методика викладанняВК2Дисципліни професійної підготовки
ОК3Методологія та організація наукових дослідженьВК3Дисципліни професійної підготовки
ОК4Іноземна мова за професійним спрямуваннямВК4Дисципліни професійної підготовки
ОК5Промислова та цивільна безпекаВК5Дисципліни професійної підготовки
ОК6МаркетингВК6Дисципліни професійної підготовки
ОК7Фізична культура (поза кредитами)  
ОК8Біотехнології імунобіологічних препаратів  
ОК 9Біотехнології рослин  
ОК 10ДНК-технології  
ОК11Валідація біотехнологічних процесів  
ОК12Асистентьська практика  
ОК13Науково-дослідна практика  
ОК14Підготовка кваліфікаційної магістерської роботи (проєкту) та державна атестація  
за спеціальністю 202 Захист і карантин рослин
кодназва дисципліникодназва дисципліни
 Блок обов’язкових компонентів Блок вибіркових компонентів
ОК1Безпека життєдіяльностіВК1Дисципліни гуманітарної підготовки
ОК2ЕкологіяВК2Дисципліни природничо-наукової підготовки
ОК3Інженерна і комп’ютерна графікаВК3Дисципліни економічної підготовки
ОК4Іноземна мова (за професійним спрямуванням)  
ОК5Вища математика  
ОК6 Загальна та неорганічна хімія  
ОК7Правознавство  
ОК8Органічна хімія  
ОК9Фізика  
ОК10Історія української культури  
ОК11Біофізика  
ОК12Біохімія  
ОК13Українська мова (за професійним спрямуванням)  
ОК14Філософія  
ОК15Фізична культура (поза кредитами)  
ОК16Вступ до спеціальності  
ОК17Ботаніка  
ОК18Нормативно-правове забезпечення у сфері захисту і карантину рослин  
ОК19Загальна мікологія  
ОК20Фізіологія рослин  
ОК21Загальна мікробіологія та вірусологія  
ОК22Грунтознавство з основами геології  
ОК23Загальна ентомологія  
ОК24Загальна фітопатологія  
ОК25Фітосанітарний моніторинг та прогноз  
ОК26Біологічний захист рослин  
ОК27Карантин рослин  
ОК28Основи охорони праці  
ОК29Агроекологія  
ОК30Агрометеорологія  
ОК31Основи наукових досліджень з використанням комп’ютерних методів  
ОК32Виробнича практика  
ОК33Підготовка кваліфікаційної бакалаврської роботи та                    державна атестація (ДА)  

Наукові напрями дослідних дипломних робіт:

  • харчова біотехнологія – технологія виробництва хлібопекарських продуктів, кисломолочних продуктів, харчових дріжджів, продуктів спиртового бродіння (спирту, вина, пива, квасу);
  • технологія виробництва їстівних грибів (гливи, шампіньйонів, опеньок) та білково-вітамінних препаратів для тваринництва;
  • технологія ферментних препаратів;
  • біосинтез та виділення цінних біологічно активних речовин та препаратів (вітамінів, білків, органічних кислот, харчових домішок, ріст регуляторів, пробіотиків);
  • технологія біоконверсії органічних речовин та рослинної сировини (вермібіотехнологія, отримання живильних субстратів, фітогормонів, біодобрив, препаратів захисту рослин);
  • технологія переробки відходів сільського господарства та промисловості (виробництво кормових дріжджів);
  •  біоенергетика (виробництво біогазу);
  • екобіотехнологія (очистка стічних вод, біофільтрація, біодеградація пестицидів, шкідливих ксенобіотиків);
  • селекція, генетика мікроорганізмів, рослин та тварин;
  • клітинна інженерія та молекулярна біологія (мікроклонування рослин, отримання культури ізольованих клітин, конструювання генетично модифікованих організмів).

Випускники кафедри працюють на харчових виробництвах: молокопереробних, хлібозаводах, підприємствах з виробництва пива, вина, спирту, безалкогольних напоїв (квасу), дріжджів, м`ясопереробних виробництвах, грибних фермах; підприємствах з виробництва ферментів, амінокислот, органічних кислот, біодобавок, вітамінів; фармацевтичних заводах з виробництва ліків; гідролізних виробництвах з переробки побутових відходів та деревини; очисних спорудах; лабораторіях з санітарного контролю та контролю за якістю харчових продуктів, в науково-дослідних установах в мікробіологічних лабораторіях; лабораторіях генетичної та клітинної інженерії та ін.